Reiki

reikiReiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. “Rei” betekent universele of hogere kennis; deze wijsheid komt van de Hogere Zelf die alles weet. “Ki” betekent levensenergie. Dus Reiki is eigenlijk “spiritueel geleide levenskracht energie”. Reiki behandelt de hele persoon inclusief lichaam, emoties, geest en ziel en creëert vele positieve effecten zoals ontspanning en gevoelens van vrede, veiligheid en welzijn.
Door elk mens stroomt levensenergie door de energie-centra genaamd Chakra’s. Alle chakra’s spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra heeft invloed op bepaalde delen van het lichaam en emoties. Deze stroom kan door stress geblokkeerd raken, waardoor ziektes of problemen kunnen ontstaan. Een Reikibehandeling laat deze blokkades weer opengaan waardoor de energie weer vrij kan stromen.
De energie van Reiki wordt veelal doorgegeven door handoplegging. Degene die de hand oplegt, maakt niet iemand beter, maar fungeert alleen als doorgeefluik. Het is de ontvanger van deze energie die, zij het onbewust, het werk verricht. Dit werk houdt in dat lichaam en geest weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen. De Universele levensenergie – Reiki – stroomt (vanuit de oneindige Bron) door de Reiki-behandelaar heen. De energie zal instinctief en moeiteloos naar alle gebieden van de ontvanger vorden gevoerd waar de helende aandacht nodig is. Het is een volledig niet-invasieve techniek, en fysiek contact is niet noodzakelijk. Het werkt ook samen met andere medische of therapeutische technieken om bijwerkingen te verlichten en herstel te bevorderen.